Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206

V ARSDERMA - DCP smo prvi v Sloveniji začeli z zdravljenjem žilnih nepravilnosti s pomočjo sodobnih žilnih laserjev, ki za seboj ne puščajo neprijetnih posledic (brazgotinjenja) in imamo na tem področju še vedno vodilno vlogo.

Lasersko zdravljenje žilnih sprememb na koži je neinvazivna, najmanj boleča in izjemno učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži, kot so npr. razširjene žilice na predelu obraza in nog, ognjenih znamenj, starostnih hemangiomov ter nekaterih drugih žilnih obolenj. V našem centru ARSDERMA - DCP jo uspešno izvajamo že skoraj 20 let.

Uspešnost laserskega zdravljenja je odvisna od števila, velikosti in globine razširjenih žilic. Večina pacientov potrebuje 2-3 posege, med njimi pa mora biti 4-8 tednov premora.

Prednosti laserskega odstranjevanja razširjenih žilic

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic je neinvazivno, saj kože ob posegu ne prebadamo, kot pri starejšem načinu elektrokoagulacije. Laserski žarek določene valovne dolžine ima to lastnost, da se selektivno absorbira v žilnih strukturah in pri tem toplotno poškoduje oz. uniči tudi žilno steno. Kasneje se tako poškodovana žilica razgradi in absorbira, izgine. Ob tem ostane okoli ležeče tkivo nepoškodovano, kar predstavlja neizmerno prednost laserskega posega z žilnim laserjem pred posegom z IPL aparati.

Posebna hladilna konica laserskega aparata ohlaja površino kože med posegom in tako ščiti zgornje plasti kože pred poškodbo ter hkrati preprečuje bolečino med posegom. V našem Dermatološkem centru smo doslej opravili več tisoč uspešnih posegov z najsodobnejšimi in najbolj učinkovitimi žilnimi laserji.

Ognjeno znamenje
Ognjeno znamenje pred in po dveh posegih z žilnim laserjem.

Poseg je možen na vseh predelih telesa, razen v okolici oči, saj bi lahko povzročil poškodbo pigmenta v očesni mrežnici. Pred laserskim odstranjevanjem žilnih sprememb se je potrebno vsaj 2 meseca izogibati sončnim žarkom. Prav tako se je sončnim žarkom potrebno izogibati 4 tedne po posegu in se ob morebitni izpostavljenosti ustrezno zaščititi (SPF +50).

Razširjene žilice
Razširjene žilice (telangiektazije) na licih pred in po treh posegih z vaskularnim laserjem.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

Zakaj na lasersko odstranjevanje dlačic v Dermatološki center Arsderma-DCP?

V Dermatološkem centru Arsderma-DCP trajno lasersko odstranjevanje dlačic v okviru specialistične dermatološke...

Adijo poletje 2023 in živijo brezskrbno poletje 2024!

Morda veste, koliko časa in denarja ste to poletje porabili za britje ali depilacijo dlačic? Vsakodnevno britje...

Telovadite, rezultatov pa (še) ni?

Včasih se zgodi, da kljub redni telovadbi in zdravi prehrani, še vedno nismo povsem zadovoljni s svojim izgledom. ...

Dermapen 4™ - najbolj priljubljen postopek za izboljšanje izgleda kože

Dermapen 4™ je edini originalen microneedling na trgu. Uporabljamo ga predvsem za izboljšanje izgleda kože –...