Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206

Popolno telo – ali vsaj popolna koža – dandanes nista več tako nedosegljiva.

Laserska tehnologija napreduje izjemno hitro, laserska kirurgija je v medicini med tistimi panogami, ki se najhitreje razvijajo. V dermatologiji se laserji uporabljajo od leta 1961.

Laserski posegi v dermatologiji

V najsodobnejšem Dermatološkem in laserskem centru v naši državi že skoraj dve desetletji spremljamo in sledimo vsem strokovnim trendom na tem podorčju. Doslej smo opravili več tisoč laserskih posegov.

Nudimo vam vse storitve s podorčja laserske dermatologije. Z laserji, ki veljajo v strokovnem svetu za najbolj učinkovite in obenem tudi najbolj varne, odpravljamo različne spremembe, kot so gubice na koži obraza, pigmentni madeži, drobne žilice ... Odstranjejemo dlačice, opravljamo "nekirurški lifting", odpravljamo brazgotine in strije, zdravimo nekatere kožne bolezni.

Napredek v laserski tehnologiji je v zadnjih letih dramatično povečal možnosti varnega in učinkovitejšega zdravljenja kožnih sprememb različne narave. Z laserji rešujemo probleme staranja kože, ki so posledica prirojenih lastnosti, izpostavljanja sončnim žarkom, vplivov iz okolja, stresa …  S tehnološko izpopolnjenimi sodobnimi laserji lahko odstranjujemo lahko določene benigne kožne izrastke, žilne spremembe, pigmentne madeže, tetovaže, odvečne dlake; uporabljamo jih v kirurgiji, za presajanje las... Z njimi lahko zdravimo nekatere kožne bolezni, na primer akne, folikulitis, luskavico, vitiligo, glivična obolenja nohtov ...

Vsak človek, ki ga zdravimo z laserjem ali na njem opravljamo laserski poseg, je enkratna oseba, zato je potrebno laserske posege skrbno pretehtati, jih prilagajati, predvideti možne posledice. Noben postopek ni univerzalen za vse ljudi.

Za uspešno lasersko zdravjenje je potrebno natančno poznavanje kože in kožnih sprememb oz. dermatologije ter na drugi strani tudi laserske tehnologije. Naši zdravniki specialisti so na področju laserske dermatologije vodilni strokovnjaki tako doma kot v tujini. So avtorji evropskih strokovnih smernic za uporabo žilnih laserjev (2007, 2015) in pobudniki ter soavtorji slovenskih strokovnih smernic za uporabo laserjev v dermatologiji (2007).

Zaupajte najboljšim laserjem in našim vrhunskim strokovnjakom

Med načrtovanjem laserskega posega bomo glede na namen laserskega posega in obenem glede na vašo kožo izbrali najbolj primeren laser za vas.

Številne razvite države imajo formalno določeno, kdo in v kakšnih primerih lahko upravlja z visokoenergetskimi laserskimi aparati in drugimi svetlobnimi viri (angl. IPL). Pri nas takšnih pravil, žal, še ni. Kljub temu da dermatologi na to že več let opozarjamo in smo pripravili strokovna priporočila o uporabi laserske tehnologije na našem področju, se doslej še nihče od odgovornih ni konkretno odzval na naša opozorila. Tovrstne naprave zahtevajo celovito znanje tistega, ki jih uporablja, pa vendar se prepogosto znajdejo v rokah neizkušenih izvajalcev. Posledice so lahko za osebo, ki je na posegu, zelo neprijetne, estetsko moteče in dolgotrajne, če se jih sploh še da popraviti.

Vsak visokoenergetski laserski aparat predstavlja kirurško orodje tako kot na primer skalpel! Najbrž si nihče ne želi, da mu nezdravnik s skalpelom opravil operacijo ali odstranitev neke spremebe. Vsak laserski poseg je zdravstveni poseg in ga zato smejo načrtovati in opravčljatii le zdravniki v za to primernih prostorih.

Zaupajte le najboljšim!

Preden se odločite za laserski poseg na vaši koži, se pozanimajte, s kakšnim laserskim aparatom in kdo vam ga bo opravil.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

MESEC MAJ – mesec boja proti melanomu

Melanom je najnevarnejši kožni rak, saj lahko zelo hitro zaseva v ostale organe. Ozdravljiv je le, če ga odkrijemo...

Že to poletje brez dlačic?

Najpogostejša vprašanja, ki jih dobimo glede trajnega laserskega odstranjevanja dlačic: Ali poseg boli? So...

Z aparatom Tixel učinkovito nad brazgotine po aknah

Tixel je frakcijski sistem, ki deluje z naravno toploto. Na koži povzroči mikro termične poškodbe in s tem...

5 razlogov zakaj je lasersko odstranjevanje dlačic prava odločitev

5 razlogov zakaj je lasersko odstranjevanje dlačic prava odločitev: odstranitev je trajna*, zato boste vedno...