Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206

Radiofrekvenčni poseg je neinvazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do trenutnega krčenja vezivnih (kolagenskih) vlaken in obenem stimulira določene celice (fibroblaste), da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Na ta način v koži posredno obnovimo vezivna (kolagenska) vlakna in jih tudi »pomladimo«. Rezultat takšnega postopka je bolj mladostna, napeta in gladka koža na obrazu, vratu, podbradku, trebuhu (npr. po porodu), na notranjih delih nadlahti in stegen. Rezultat je delno opazen že takoj po postopku, na končne učinke pa je potrebno počakati nekaj tednov.

Kaj vse lahko izboljšamo z nekirurškim liftingom – radiofrekvenčnim postopkom?

  • pomlajevanje kože,
  • zatezanje povešene kože kjerkoli na telesu (obraz – veke, čelo, podbradek, notranji deli nadlahti, stegen, trebuh …),
  • glajenje nekaterih gub,
  • odpravljanje celulita,
  • izboljšanje strij.

Kako deluje radiofrekvenčno pomlajevanje – nekirurški lifting?

Bistvo delovanja radiofrekvenčnega aparata:
določeni radijski valovi lahko dosežejo globlje plasti kože, kjer ležijo strukture, ki jih želimo varno ogreti na primerno temperaturo. Omenjeni radijski valovi povzročijo hitro nihanje in rotacijo vodnih molekul v tkivu, ki ga dosežejo. Zaradi trenja, ki pri tem nastane, se tkivo segreva. Prav segrevanje na določeno temperaturo sproži v koži želene procese pomlajevanja.
Zato je zelo pomembno, da so kožna tkiva med izvajanjem posegov dobro hidrirana, kar dosežemo s pitjem zadostnih količin vode že nekaj dni pred posegom in tudi v času med ponovitvami.
Ob povišanju temperature v usnjici pride do stimulacije celic, ki obnavljajo kolagenska vlakna, obenem pa stimulirajo krčenje kolagena. Koža tako postane tudi bolj napeta in gladka. Odvečne snovi, ki pri tem nastajajo, odvaja limfni in krvni sistem, čemur dodatno pripomore primerna masaža in limfna drenaža med samimi posegi. Z unipolarno sondo lahko sežemo precej globlje in dosežemo obnovo veziva tudi tam, kjer bipolarni tok ne sega, kar predstavlja veliko prednost pred drugimi radiofrekvenčnimi aparati.

Kdaj se pojavijo učinki nekirurškega liftinga oziroma radiofrekvenčnega pomlajevanja in kako dolgo trajajo?

Okoli 5 % pacientov lahko opazi klinično reakcijo že na dan samega posega. Pri večini pa se učinek pokaže kasneje, ko se kolagen začne na novo proizvajati, to je 6-12 tednov po posegu. Rezultati lahko trajajo celo 3 leta in več, to je odvisno predvsem od individualno pogojenega naravnega poteka staranja pri določeni osebi.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

Black Friday: 50 % popust na lasersko odstranjevanje dlačic in ONLINE posveti

Black Friday je pred vrati. Tokrat vas razvajamo z ekskluzivnim 50 % popustom na lasersko odstranjevanje dlačic za...

Naj celulit postane preteklost

Zakaj imajo ženske več celulita kot moški? Odgovor se skriva v strukturi kože enih in drugih. Pri ženskah...

Lasersko odstranjevanje dlačic: 50 % popust na 7. in vsak nadaljnji poseg

Zakaj je za trajno odstranitev dlačic potrebnih vsaj 5-7 posegov z laserjem? Zato, ker laser uniči le tiste...

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

×

OSTAJAMO ODPRTI!

Obveščamo vas, da je Dermatološki center Arsderma-DCP ODPRT. Za naročanje smo dosegljivi po telefonu 040601206 ali e-pošti info@arsderma-dcp.si.

Prosimo vas, da na pregled ali poseg pridete največ 5 minut pred določenim terminom, pred vstopom v stavbo si razkužite roke in nadenite zaščitno masko. V primeru znakov okužbe zgornjih dihal ostanete doma in pokličete svojega osebnega zdravnika.
#ostanimozdravi