Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si
Samoplačniška ambulanta:
T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
× DCP in Arsderma sta se združila v Dermatološki, laserski in estetski center ARSDERMA-DCP.
Nova lokacija našega dermatološkega centra: Cankarjeva cesta 4, Ljubljana

Staranje je naravni proces, na katerega vplivajo naši geni in dejavniki iz okolja. Na staranje kože imajo med delavniki iz okolja najpomembnejši vpliv UV-žarki, se posebno na tiste dele telesa, ki jih težko skrijemo z oblačili (obraz, vrat, hrbtišča rok, ...). Spremembam na koži, ki nastanejo zaradi vpliva sonca, pravimo fotostaranje.

Staranje prizadene vse celice našega telesa, tudi celice kože. Z leti postane kožna povrhnjica tanjša in se slabše obnavlja. Površina kože tako postane bolj suha, hrapava, ima manj leska in je hitreje izsušena. Predvsem pri ljudeh, ki so bili v življenju veliko na soncu, opazimo pojav pigmentnih lis. Z leti nastaja manj kolagenih in elastičnih vlaken ter snovi v medceličnini srednje plasti kože ali usnjice, predvsem hialuronske kisline, ki skrbi za zadrževanje vode v medceličnini. Koža je zato manj elastična in napeta, postane povešena in zgubana.

Za izboljšanje izgleda kože, ki jo je prizadel proces staranja, uporabljamo različne metode. Z nekaterimi metodami hitro in učinkovito izboljšamo izgled, vendar le malo vplivamo na izboljšanje zgradbe kože.

Najbolj naravna, varna in učinkovita metoda za izboljšanje strukture kože je pomlajevanje z uporabo koncentriranih lastnih celic plazme (PRP – platelet rich plasma).

V naši krvi, predvsem v krvnih ploščicah (trombocitih) so snovi, ki delujejo spodbujevalno na rast in obnovo celic. Pri PRP metodi posamezniku odvzamemo manjšo količino krvi, ki jo nato v posebnih epruvetah centrifugiramo in tako krvne celice ločimo od plazme in trombocitov. Plazmo, v kateri so koncentrirani trombociti nato s tanko iglico vbrizgamo v kožo. S PRP terapijo stimuliramo tako celice povrhnjice kot tudi celice usnjice, s čemer povečamo tvorbo kolagenskih in elastičnih vlaken in pospešimo obnovo povrhnjice. Koža postane bolj napeta in bolje hidrirana, zmanjšajo se tudi nekatere gube.

PRP terapija je najbolj naravna in varna metoda pomlajevanja. Ker vbrizgavamo telesu lastne snovi, ne pride do zavrnitvenih reakcij, ki se sicer lahko pojavijo na druge sintetične snovi. Stranski učinki, ki se po takšnem postopku lahko pojavijo, so rdečina, oteklina in manjše podplutbe na mestu vbodov, kar v nekaj dneh izzveni.

Ker procesa staranja ne moremo zaustaviti, je potrebno postopke pomlajevanja ponavljati. Število in pogostnost ponovitev PRP je odvisno od starosti posameznika in stanja kože ter odzivnosti na terapijo. Pristop mora biti vedno individualen, večinoma pa opravimo 1-3 ponovitve v prvih treh mesecih in nato 1-2 krat letno. Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa, izpostavljanja UV-žarkom ...). Zelo dobre rezultate dosežemo, če PRP metodo kombiniramo z drugimi metodami  pomlajevanja.

PRP ne smemo izvajati le v redkih primerih in sicer pri nosečnicah in doječih materah, pacientih z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi in pacientih z rakom ter posameznikih, ki so na terapiji z imunosupresivi, glukokortikoidi ali antikoagulanti.

PRP ne učinkuje na pigmentne lise na koži, ne odpravlja razširjenih žilic in ne izboljša nepravilnosti kožne površine in razširjenih por.

PRP je najbolj naravna, varna in učinkovita metoda pomlajevanja, ki izboljšanja strukturo kože in omogoči naraven, svež in mladosten videz.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

VelaShape III 25 % ugodneje

Akcija velja ob nakupu paketa treh posegov za medicinsko oblikovanje telesa z VelaShape III od 27. 7. do 31. 8. 2020.

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic

Neinvazivna, najmanj boleča in izjemno učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži.

Preventivni pregledi kože

Med redne preventivne preglede človeškega telesa sodi preventivni pregled kože za zgodnje odkrivanje kožnega...

×

Obveščamo vas, da je Dermatološki center Arsderma-DCP ponovno odprl svoja vrata. Za naročanje smo dogeljivi po telefonu 040601206 ali e-pošti info@arsderma-dcp.si.

Prosimo vas, da na pregled pridete največ 5 minut pred določenim terminom, pred vstopom v stavbo si razkužite roke in nadenite masko. V primeru znakov okužbe zgornjih dihal ostanete doma in pokličete svojega osebnega zdravnika.