Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
Bolezni ven

Pri zdravljenju krčnih žil z najsodobnejšimi metodami tesno sodelujemo z vodilnim avstrijskim in enim od najsodobnejših evropskih centrov za zdravljenje krčnih žil – Venex-om in njegovo strokovno direktorico, ugledno profesorico dermatovenerologije, predsednico avstrijskega združenja flebologov, prof. dr. Sanjo Schuller Petrović.

Kaj so krčne žile?

Varice (krčne žile) so razširjene krvne žile s tankimi stenami, ki so podolgovate in vijugaste. Prizadenejo 30 % žensk in 15 % moških. Deloma so dedne. Tiste, ki se nahajajo v koži, so podobne pajkovi mreži in jih poznamo pod imenom pajkaste ali mrežaste vene. Večje vene, ki se nahajajo globlje, se lahko kažejo kot izbokline ali temni trakovi pod kožo. Prizadeta področja so lahko zelo občutljiva in lahko povzročajo težave, na primer občutek utrujenosti in težkih nog ter kljuvajoče bolečine, ki jih olajša dviganje noge. Sčasoma lahko krčne žile povzročijo tudi spremembe na koži, kot so srbež, ekcem, rjavo obarvanost in zatrdline. Pri nekaterih bolnikih nastanejo celo trdovratne golenje razjede.

Kako jih zdravimo?

Če so pajkaste vene estetsko moteče ali povzročajo težave, jih lahko zdravimo z laserjem ali vbrizgavanjem zdravilne raztopine (skleroterapija). Če s kliničnim pregledom, ročnim dopplerjem ali dupleks ultrazvočnim pregledom odkrijemo, da so prizadete tudi večje ali globlje vene, ali če so prisotne večje, s prostim očesom lahko opazne varice, lahko poleg skleroterapije in laserske terapije, omenjene žile zdravimo operativno v lokalni anesteziji z ambulantno flebektomijo, endoluminalnim laserjem, skleroterapijo s peno, ali odstranjevanjem glavnih ven s stripingom.

V našem Dermatološkem centru vam nudimo celostno obravnavo vaših težav z obolelimi venami; od vseh sodobnih diagnstičnih postopkov, vključno z dupleks ultrazvočnim pregledom, do najsodobnejših postopkov zdravljenja. Mednarodno priznani vrhunski strokovnjaki s področja flebologije vam bodo na podlagi temeljitega pogovora in rezultatov opravljenih preiskav svetovali najboljše postopke za zdravljenje vaših težav.

Imate vprašanje, kontaktirajte nas!

T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

Še je čas za poletje brez dlačic - izkoristite 50 % popust

Ste se kdaj vprašali koliko časa in denarja vasako leto namenite odstranjevanju dlačic?  Na koliko časa se...

50 % popust za obstoječe stranke

Ste že opravili posvet pred laserskim odstranjevanjem dlačic pa se za poseg še niste opogumili? Ste že imeli...

DERMAPEN 4™ 2+1 gratis

Kaj je DERMAPEN 4™? DERMAPEN 4™ je nova generacija originalne naprave za microneedling, ki jo dermatologi...

CO2RE Intima – pomlajevanje ter regeneracija nožnice in zunanjega splovila

Spoštovane dame, ženske se v življenju srečujemo z različnimi težavami na intimnem področju. Po porodih,...