Cankarjeva cesta 4, 1000 Ljubljana E: info@arsderma-dcp.si
Samoplačniška ambulanta:
T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
× DCP in Arsderma sta se združila v Dermatološki, laserski in estetski center ARSDERMA-DCP.
Nova lokacija našega dermatološkega centra: Cankarjeva cesta 4, Ljubljana
17.10.2018

Pomlajevanje z lastno trombocitno plazmo (PRP) ali t.i. vampirski lifting, je naravna, varna in učinkovita metoda, ki izboljša strukturo kože ter omogoči naraven, svež in mladosten videz.

Pomlajevanje z lastno trombocitno plazmo

Do 30. novembra izkoristite 15 % popust na paket treh posegov.

Staranje je naravni proces, na katerega vplivajo naši geni in dejavniki iz okolja. Na staranje kože imajo med dejavniki iz okolja najpomembnejši vpliv UV-žarki, še posebno na tiste dele telesa, ki jih težko skrijemo z oblačili (obraz, vrat, hrbtišča rok, ...). Spremembam na koži, ki nastanejo zaradi vpliva sonca, pravimo fotostaranje. Za izboljšanje izgleda kože, ki jo je prizadel proces staranja, uporabljamo različne metode. Z nekaterimi metodami hitro in učinkovito izboljšamo izgled, vendar le malo vplivamo na izboljšanje zgradbe kože.

Pri PRP metodi posamezniku odvzamemo manjšo količino krvi, ki jo nato v posebnih epruvetah centrifugiramo in tako krvne celice ločimo od plazme in trombocitov. Plazmo, v kateri so koncentrirani trombociti nato s tanko iglico vbrizgamo v kožo. S PRP terapijo stimuliramo tako celice povrhnjice kot tudi celice usnjice, s čimer povečamo tvorbo kolagenskih in elastičnih vlaken in pospešimo obnovo povrhnjice. Koža postane bolj napeta in bolje hidrirana, zmanjšajo se tudi nekatere gube.

Pri PRP terapiji vbrizgavamo telesu lastne snovi, zato ne pride do zavrnitvenih reakcij, ki se sicer lahko pojavijo na druge sintetične snovi. Stranski učinki, ki se po takšnem postopku lahko pojavijo, so rdečina, oteklina in manjše podplutbe na mestu vbodov, kar v nekaj dneh izzveni.

Ker procesa staranja ne moremo zaustaviti, je potrebno postopke pomlajevanja ponavljati. Število in pogostnost ponovitev PRP je odvisno od starosti posameznika in stanja kože ter odzivnosti na terapijo. Pristop mora biti vedno individualen, večinoma pa opravimo 1-3 ponovitve v prvih treh mesecih in nato 1-2 krat letno. Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa, izpostavljanja UV-žarkom ...). Zelo dobre rezultate dosežemo, če PRP metodo kombiniramo z drugimi metodami pomlajevanja.

PRP ne smemo izvajati le v redkih primerih in sicer pri nosečnicah in doječih materah, pacientih z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi in pacientih z rakom ter posameznikih, ki so na terapiji z imunosupresivi, glukokortikoidi ali antikoagulanti. PRP ne učinkuje na pigmentne lise na koži, ne odpravlja razširjenih žilic in ne izboljša nepravilnosti kožne površine in razširjenih por.

Dodatne informacije, rezervacije terminov in konzultacije:
T: 01 43 66 330
E: info@arsderma-dcp.si


Ponudba velja do 30. 11. 2018

Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Do svilnato gladke kože brez dlačic z lasersko depilacijo.

Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic

Neinvazivna, najmanj boleča in izjemno učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži.

Preventivni pregledi kože

Med redne preventivne preglede človeškega telesa sodi preventivni pregled kože za zgodnje odkrivanje kožnega...

Alergološko testiranje

Kožne bolezni so lahko povezane z alergijami na določene snovi, ki jih zaužijemo, vdihujemo ali pride naša koža...